Bonus: the Bahamas

Nisan 2012

Amerikan ambargosu sayesinde (!) Küba gidişi ve dönüşü birer gün Bahamalar’ın başkenti Nassau’yu görme fırsatımız da oldu.

Havana ne kadar karakterli bir şehirse, Nassau o kadar anonim. Küba’da nasıl sürekli hangi ülkede olduğunuzu anımsatan bir sembolle karşılaşıyorsanız, burada o kadar nerede olduğunuzun bir önemi yok. Havana ne kadar sahici ise, Nassau o kadar yapay (her geziden yüzlerce fotoğrafla dönen Noyan çekmeye değer birşey bulamadı, o derece).

Süper sahilleri; beş yıldızlı resort otelleri; sokaklarda limuzinleri; kıyıda cruise gemileri;  Versace, Gucci, Armani gibi top-end mağazaları ile alelade bir yer olabilir aslında gezdiğiniz şehir. Bir zamanlar korsanların cennetiymiş, şimdi ise obez ve çok çocuklu orta sınıf Amerikan ailelerinin yazlık mekanı burası. Dalış başta olmak üzere deniz sporlarına meraklıysanız buraya hasta olursunuz o ayrı tabe.

Bir oburgezer olarak kendi adıma Bahamalar’la ilgili özleyeceğim tek şey conch denen deniz ürünü ile yaptıkları envai çeşit yemeğin tadı olacak 🙂

Yorum bırakın